Autocross ACO

Keverklasse 2022

Keverklasse.

Zie reglementen ACON (www.aconautocross.nl

Met als toevoeging dat er gereden mag worden op eurocross-banden

KLASSENREGLEMENT – KEVERKLASSE

10.1 Alleen ten behoeve van de motorophanging mag het chassis aangepast worden. Het is toegestaan de voorzijde tot aan de vooras in te korten en ook motor- c.q. radiateurbescherming is toegestaan, mits het silhouet van het deelnemend voertuig behouden blijft. Indien de portieren worden verwijderd, moet vervangend metaal van minimaal 1,5 mm. dik gebruikt worden. Het dak en de zijkant tot en met 2 cm voorbij de bolling van het zijraam moet origineel blijven. De zijkant moet voorzien zijn van plaatmateriaal van minimaal 1,5 mm metaal en mag uit maximaal 3 delen bestaan. De zijachterkant mag ook origineel blijven. De zijbeplating mag alleen in het hoekprofiel of kokerprofiel bevestigd worden met op elke 100 mm, een gat van maximaal 5 mm. Het achterraamroostertje mag vervallen. De motor moet op de originele plaats gemonteerd zijn.

10.2 De motor mag maximaal 4 cilinders hebben. Drukvulling uitgesloten is de inhoud vrij De motor moet afgeschermd worden door een metalen gesloten wand van minimaal 1 mm.

10.3 De koeling is vrij, mag dus aangepast worden.

10.5 De deelnemende voertuigen moeten voorzien zijn van een gescheiden remsysteem. De remwerking mag op geen enkele wijze uit schakelbaar zijn.

10.6 De vooras moet geheel origineel blijven (ook het materiaal) met uitzondering van het veerpakket in de vooras waarvan het aantal veren vrij is. Er mag een torsieasversteller gemonteerd worden. De buitenste steunlagers in de torsieas t.b.v. de draagarmen mogen door ander materiaal vervangen worden. Draagarmen inclusief kogels moeten origineel blijven. Fusee moet origineel blijven met uitzondering van het remklauwbevestigingspunt, de spoorstangarm (Pitmanarm) en de fusee-as tap lagermaten. De schokdemperbevestigingspunten moeten geheel origineel blijven, in plaats van het bovenste originele rubber mag een unibalkogel gemonteerd worden, welke in de hartlijn van de originele steun gemonteerd moet worden. Het stuurhuis en de spoorstangen zijn vrij. De voorwiel-lagerhuizen en remmen zijn vrij. De versterkingsdriehoek aan de tunnel tussen vooras en schutbord mag verwijderd worden.

10.7 Ten behoeve van de achterwielophanging moeten de originele ophangpunten gebruikt worden, zo ook de originele draagarmen (deze mogen verstevigd worden). De schokdempersteun aan de draagarm mag verwijderd worden. Schokdemper en schokdemperbevestigingspunten zijn vrij op de achteras. De originele wielbasis moet behouden blijven (= 240 cm met een tolerantie van + of – 1,5 cm). Bij het pendel-as type auto wordt de pendel-as asbuitenpijp vanaf de geleidingstrechter tot en met de ankerplaatbevestiging als draagarm gezien. Remschijven en remklauwen zijn vrij.

 10.8 De tunnel van de originele bodemplaat mag t.b.v. het verplaatsen van het schakelmechanisme gewijzigd worden. De torsieas buitenpijp en de draagarmophangpunten worden als deel van de bodemplaat gezien en moeten daarom origineel (standaard) zijn. De schokdemperpunten tot aan de torsie-asbuitenpijp mogen verwijderd worden tot aan het bevestigingsdeksel van torsieas/plaat. De torsieas mag ter plekke van de voorkant van de versnellingsbak (standaard verjonging in de buis) niet worden aangepast omwille van de sterkte van de totale veiligheidskooi. De versnellingsbak draagvork mag ten behoeve van de ruimte voor de aandrijfassen aangepast worden tot maximaal, de felsnaad die origineel moet te blijven.

10.9 De stof- en remlichten moeten op het achterrek gemonteerd worden.

11.0 Banden voorzijde zijn vrij, spikes/kettingen uitgesloten

11.1 achterbanden maximaal "eurocross" 12mm diep en maximaal 10x10mm opening.

11.2 minimaal gewicht: NVT

Nieuwe reacties

20.07 | 08:19

goedemorgen,welke aantal cillinders moet je aanhouden,van d...

05.07 | 05:51

Wanneer word Venhuizen ge-update

30.07 | 13:24

Is de stand al bijgewerkt na de Beemster-cross?

06.04 | 22:22

autocrossen van de ACO.